De horecabranche heeft bovendien ook een aantal specifieke veiligheidsrisico's waar u een oplossing voor moet hebben. Tot slot is de kans groot dat ook uw gemeente eist dat u een veiligheidsplan voor uw zaak opstelt. Lastig? Ja. Onmogelijk? Nee! Wij adviseren u graag bij alles.
Veiligheidsrisico's horeca
Natuurlijk gaat het goed met uw zaak. U behandeld uw gasten en personeel aardig en verwacht dat u ook zo behandeld wordt. Helaas is het in de praktijk vaak anders. De horeca heeft vanwege haar karakter een aantal specifieke risico's.
Het is belangrijk dat u zich van deze risico's bewust bent. Wij kunnen u helpen bij de inventarisatie, de behandeling en de preventie. Denk aan gevallen van;
-brand
-ongevallen
-roofovervallen
-agressie en geweld
-discriminatie en seksuele intimidatie
-wapenbezit
-alcohol en drugsmisbruik
Veiligheidsplan opstellen
Een groot aantal gemeentes in Nederland eist van elke horecazaak dat ze een veiligheidsplan opstelt. Dat kan dus ook voor uw zaak gelden. U kunt dit eenvoudig nagaan op de website van uw gemeente. Als u een plan moet maken, dan staan daar ondermeer de volgende zaken in;
-algemene gegevens over uw zaak
-de geinventariseerde bedrijfsrisico's
-een plan van aanpak voor deze risico's
-omgang met overvallen, agressie en geweld, discriminatie en andere overlast
Opstellen veiligheidsplan door Horecaadviesbureau.nl
Het maken van een veiligheidsplan is altijd maatwerk. Het is dus belangrijk dat u er goed over nadenk of u goed door ons laat adviseren.