Horecaveiligheid


Zorg dat uw zaak veilig is en blijft

Horecaveiligheid


Als horecaondernemer heeft u in Nederland plichten ten aanzien van veiligheid in uw zaak. Er is een flink aantal wetten en regelgeving waar u zich aan dient te houden. Voornamelijk bedoeld om uw zaak, uw personeel en omwonenden te beschermen.


De horecabranche heeft bovendien ook een aantal specifieke veiligheidsrisico's waar u een oplossing voor moet hebben. Tot slot is de kans groot dat ook uw gemeente eist dat u een veiligheidsplan voor uw zaak opstelt. Lastig? Ja. Onmogelijk? Nee! Wij adviseren u graag bij alles.

Veiligheidsrisico's horeca
Natuurlijk gaat het goed met uw zaak. U behandeld uw gasten en personeel aardig en verwacht dat u ook zo behandeld wordt. Helaas is het in de praktijk vaak anders. De horeca heeft vanwege haar karakter een aantal specifieke risico's.

Het is belangrijk dat u zich van deze risico's bewust bent. Wij kunnen u helpen bij de inventarisatie, de behandeling en de preventie. Denk aan gevallen van;

-brand
-ongevallen
-roofovervallen
-agressie en geweld
-discriminatie en seksuele intimidatie
-wapenbezit
-alcohol en drugsmisbruik

Veiligheidsplan opstellen
Een groot aantal gemeentes in Nederland eist van elke horecazaak dat ze een veiligheidsplan opstelt. Dat kan dus ook voor uw zaak gelden. U kunt dit eenvoudig nagaan op de website van uw gemeente. Als u een plan moet maken, dan staan daar ondermeer de volgende zaken in;

-algemene gegevens over uw zaak
-de geinventariseerde bedrijfsrisico's
-een plan van aanpak voor deze risico's
-omgang met overvallen, agressie en geweld, discriminatie en andere overlast

Opstellen veiligheidsplan door Horecaadviesbureau.nl
Het maken van een veiligheidsplan is altijd maatwerk. Het is dus belangrijk dat u er goed over nadenk of u goed door ons laat adviseren.


Succesverhalen



Mr Harper, Rotterdam

Ed Bosman

Ik wilde nog 1 keer een mooi concept neerzetten in Rotterdam. Nadat ik de vorige zaken had verkocht en wat rust heb genomen begon het weer te kriebelen. In samenwerking met Horecaadviesbureau.nl die mij van idee tot uitvoering heeft begeleidt is mijn concept bewaarheid. Een brasserie met een perfecte keuken met de juiste ambiance